Taiju Koivulalle MM-hopeaa Abu Dhabin World Skills -kilpailussa

16.11.2017

Taiju Koivula, 22-vuotias parturi-kampaaja Kouvolasta Lehtomäen Hius- ja Kauneuspisteestä osallistui World Skills -kilpailuun Abu Dhabissa ja sijoittui hienosti MM-hopealle. Ammattiosastomme on tukenut Taijua matkalla kilpailuun.


Paljon onnea Taiju!


Tässä Taijun kisamatkakertomus:
"Kahden ja puolen vuoden tiivis harjoittelu huipentui Worldskills-kilpailuun Abu Dhabiin 14-19.10.2017. Nelipäiväinen kilpailu oli vaativa koitos niin henkisesti kun fyysisestikin. Oman lisänsä toi sopeutuminen todella kuumaan ulkoilmaan ja viileisiin sisätiloihin.

Teimme neljässä päivässä yhdeksän erilaista työkokonaisuutta mm. värjäyksiä, leikkauksia, kampauksia ja permanenttikäsittelyjä. Kahdeksan työtä tehtiin harjoituspäihin ja yksi työ live-mallille. Asiakastyö oli ensimmäistä kertaa näissä kilpailuissa ja se toi oman jännittävän lisänsä. Kilpailu on tänä vuonna muutenkin uudistunut ja jokaiseen työhön tuli juuri ennen kilpailuajan alkua erilaisia toiveita jotka työssä tulee toteuttaa.

Minulla kaikki työt onnistuivat tasaisen hyvin. Palkintojen jako oli todella jännittävä hetki koska kilpailun taso oli niin kova ja tasainen ettei kukaan voinut arvata mitkä maat ovat mitaleilla. Kun minut kuulutettiin bodiumille oli syytä hymyyn.

MM-hopeamitali on minulle voitto."